L’Ajuntament de Barcelona, l’Associació de Software Lliure Decidim i Localret renoven el conveni per impulsar la plataforma Decidim

15/05/2023

L’acord signat a tres bandes prorroga durant quatre anys més la iniciativa ideada per promoure la democràcia participativa  

L’Ajuntament de Barcelona, l’Associació de Software Lliure Decidim i el Consorci Localret han segellat la renovació del conveni signat entre les tres parts el 2019 per allargar durant quatre anys més la gestió, promoció, desenvolupament i extensió de la plataforma digital de participació, Decidim. La rúbrica ha anat a càrrec del regidor de Drets de la Ciutadania i Participació de l’Ajuntament de Barcelona, Marc Serra; del president de Localret, Jaume Oliveras, i del president de l’entitat de programari lliure, Nil Homedes.

L’acord, que entra en vigor el 23 de maig d’enguany, permetrà estendre i aprofundir en una iniciativa confegida per afavorir la realització de processos democràtics, oberta a ajuntaments, associacions, universitats, cooperatives, sindicats, ONG’s i tota mena de col·lectius. La plataforma Decidim, dissenyada completament amb programari lliure, obert i col·laboratiu, garanteix també la transparència, traçabilitat i integritat de la informació compartida tot proporcionant garanties de seguretat, privacitat i confidencialitat a totes les persones participants.

Entre els usuaris de Decidim s’hi troben la Comissió Europea, diverses ciutats del Japó i el govern federal del Brasil, entre d’altres.

Plataforma Decidim