L’AMTU i Localret treballaran conjuntament per a la digitalització del transport als municipis catalans

03/02/2023

Aurora Carbonell, presidenta de l’AMTU, i Jaume Oliveras, president de Localret han signat el conveni de col·laboració entre ambdues entitats

La presidenta de l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), Aurora Carbonell, i el president de Localret, Jaume Oliveras, han signat un conveni de col·laboració entre les dues entitats.

La voluntat de l’AMTU i Localret és de treballar conjuntament en projectes d’interès comú, i especialment  acompanyar els ajuntaments en el procés de transformació digital de la mobilitat i dels seus serveis de transport públic.

En el marc d’aquest conveni de col·laboració, ambdues entitats podran proposar el desenvolupament d’activitats, iniciatives i projectes específics que acordin conjuntament. A més, l’AMTU i Localret es prestaran suport mútuament mitjançant els seus respectius serveis tècnics.

Aurora Carbonell afirma que “des de l’AMTU ja fa un temps que estem apostant pel tema tecnològic amb propostes com l’aplicació Flexitransport Catalunya per al servei de transport a demanda. En aquest sentit, esperem que la col·laboració amb Localret ens permeti aprofundir en matèria tecnològica en tot allò que tingui a veure amb la mobilitat, el transport urbà i tots els serveis que oferim als nostres associats”. Carbonell també ha afegit que “juntament amb Localret volem donar un pas més en la digitalització del transport, ja que creiem que el futur de la mobilitat passa per ser forts en aquest àmbit”.

Jaume Oliveras ha recordat que “la missió del Consorci Localret és acompanyar els ajuntaments en la digitalització dels pobles i ciutats” i ha manifestat que “aquest és un acord estratègic que ha de permetre impulsar de manera conjunta projectes que millorin la mobilitat en els municipis.”

L’AMTU és una associació que treballa per la millora de la mobilitat i el transport públic dels municipis catalans. Un dels seus principals objectius és contribuir a  la millora constant del transport col·lectiu de viatgers dels municipis membres, així com de la mobilitat en general. Entre d’altres, l’AMTU és líder a Catalunya en implementació de serveis de transport a demanda, i recentment ha posat en funcionament l’app Flexitransport Catalunya a través de la qual es poden sol·licitar aquest tipus de serveis.

De la seva part, Localret és un consorci públic format per més de 910 ens locals que té com a finalitat fomentar, impulsar i coordinar el desenvolupament de les infraestructures de telecomunicacions i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació en l’àmbit dels ens locals catalans.