L’Assemblea General escull Pilar Díaz com a nova presidenta de Localret

11/10/2023

L’alcaldessa d’Esplugues de Llobregat estarà acompanyada per les vicepresidències de Marc Aloy, Pere Segura, Jordi Valls i David Quirós

L’Assemblea General de Localret ha triat per unanimitat Pilar Díaz com a nova presidenta del Consorci. L’alcaldessa d’Esplugues de Llobregat i fins ara vicepresidenta de l’ens esdevé així la primera dona elegida per ocupar el càrrec des de la seva fundació, el 1997. L’Assemblea, celebrada dimarts dia 10 d’octubre a la sala Francesca Bonnemaison de la Diputació de Barcelona, també ha aprovat el nomenament dels vicepresidents Marc Aloy (demarcació Nord-est), Pere Segura (demarcació Oest), Jordi Valls (demarcació Barcelona-Besòs) i David Quirós (demarcació no territorial). Així mateix, han estat escollits els membres de la resta d’òrgans de govern: Consell d’Administració, Comissió Delegada i Comissió Especial de Comptes.

La nova presidenta, Pilar Díaz, ha pres possessió del càrrec tot agraint la designació i ressaltant la voluntat de continuar la línia seguida durant el darrer mandat i de seguir treballant plegats “pel bé dels interessos del nostre món local”. Doctorada en enginyeria de les Telecomunicacions, Díaz ha avançat la seva intenció d’establir “les bases per a una governança multilateral de la transformació digital de les nostres administracions davant d’un futur que només pot ser comú, compartit i digital”. La màxima mandatària de Localret ha conclòs la seva intervenció recordant que “no deixar a cap Ajuntament enrere en termes de digitalització significa també no deixar cap ciutadà enrere” i que cal “continuar treballant per reduir la bretxa digital en paral·lel a la digitalització de les nostres institucions”.

Prèviament, l’obertura de la sessió ha anat a càrrec del president del Consorci els darrers quatre anys, Jaume Oliveras. El fins ara màxim responsable de Localret ha fet balanç de la seva presidència destacant que durant aquest període “s’ha obert una nova etapa que ha permès dotar de més valor públic els ajuntaments en la seva transformació digital”. Oliveras ha afegit que durant el seu mandat “s’hi ha adherit un centenar de nous ajuntaments al Consorci; prop de 600 ens locals s’han sumat al servei de compres agregades, incloent-hi sis nous acords marc en l’àmbit de les solucions digitals, i s’ha culminat la definició i desplegament de l’estratègia de municipi digital basada en el metamodel de municipi digital, el nou servei d’acompanyament als ajuntaments i l’Agenda digital dels municipis de Catalunya”.

Seguidament, i abans d’entrar a la part resolutiva de l’Assemblea, l’expert en innovació, Xavier Marcet, ha pronunciat una conferència sobre els processos de digitalització dins de l’administració local i la necessitat de situar les persones al centre de l’acció del servei públic.

 

Aprovat el pressupost 2024

Durant la celebració de l’Assemblea General, els membres assistents han procedit a aprovar, entre d’altres punts, el pressupost 2024, així com els comptes generals corresponents a l’exercici 2022 i l’Informe de gestió de 2023. L’acte de cloenda l’ha protagonitzat la Consellera de Governació, Laura Vilagrà, qui ha subratllat durant la seva intervenció que el món local “té el suport incondicional del Govern de la Generalitat per evolucionar plegats cap al futur digital de tot el nostre territori, i amb Localret com a aliat”.

El Consorci Localret aplega actualment 924 ens adherits, entre ajuntaments, consells comarcals, diputacions i entitats municipalistes.