Localret celebra enguany el seu 25è aniversari

27/04/2022

El Consorci Localret commemora enguany el 25è aniversari de la seva constitució. Per celebrar-ho, estem enllestint un seguit d’actes i novetats relatives a la seva imatge corporativa que tindran el seu punt àlgid en 19 de juliol, just el dia en què es compleix el seu primer quart de segle de vida.

Prèviament, el mes de maig, s’organitzarà una visita adreçada als ajuntaments associats a la incubadora d’impressió en tres dimensions (3D Incubator) ubicada a la Zona Franca de Barcelona, i que acull ja una vuitantena d’empreses, i una sortida el juliol al supercomputador MareNostrum del Barcelona Supercomputing Center (BSC), el més potent dels que existeixen actualment a tot l’Estat. Així mateix, de cara a la tardor, també hi ha prevista la convocatòria d’una assemblea general extraordinària de caràcter presencial que servirà per celebrar de manera conjunta l’efemèride.

Acte central i imatge dels 25 anys

Al marge de les noves iniciatives que puguin acabar de concretar-se, l’acte central de les celebracions tindrà lloc el dia 19 de juliol, coincidint amb el 25è aniversari de la data fundacional. La trobada, que es donarà a conèixer al detall en breu, albergarà una destacada presència institucional, a banda dels membres dels diferents òrgans de govern de l’ens, presidit actualment per Jaume Oliveras. Així mateix, el Consorci Localret ha ideat una nova imatge corporativa en forma de logotip commemoratiu específic dels 25 anys, a banda de preparar una nova web més moderna, amigable i funcional, atorgant una especial preponderància als serveis i recursos que ofereix l’organisme municipalista als seus associats.

19 de juliol de 1997, assemblea constituent

El Consorci Localret va començar a caminar el 19 de juliol de 1997, data de la seva assemblea constituent, amb l’aleshores alcalde de Sabadell, Antoni Farrés i Sabater, com a primer president. La seva posada en marxa va esdevenir una resposta proactiva del món local davant el ràpid desenvolupament de la societat de la informació i de les noves tecnologies de la comunicació amb la missió d’afavorir l’accés a les noves tecnologies de la informació a tots els municipis de Catalunya en condicions d’igualtat al marge de les seves dimensions i recursos. Actualment formen part del Consorci Localret més de 850 ajuntaments, les quatre diputacions catalanes, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i una vintena de consells comarcals; amb el suport des de l’inici de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM).