Localret celebra la seva Assemblea General

14/11/2022

La sessió, presidida per la consellera Laura Vilagrà i coincidint amb el 25è aniversari del Consorci, aprova per unanimitat l’Agenda digital dels municipis de Catalunya

El Consorci Localret ha celebrat el dissabte 12 de novembre la seva Assemblea General, una sessió presidida per la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i que enguany coincidia amb el 25è aniversari de la seva fundació. Davant d’una nodrida representació dels ens locals consorciats (ajuntaments, consells comarcals, entitats municipalistes, diputacions i Àrea Metropolitana de Barcelona), l’Assemblea General, que ha tingut lloc al paranimf de l’Escola Industrial de la Diputació de Barcelona, ha aprovat tots els seus punts per unanimitat, alhora que ha servit per presentar el projecte del Centre Internacional per a la Innovació de les Polítiques Públiques (CIISP) de la Diputació de Barcelona i el documental Localret, una visió del món local, el vídeo de commemoració dels 25 anys del consorci.

Obertura a càrrec de la consellera Vilagrà

L’acte d’inauguració de l’Assemblea General ha anat a càrrec de la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, qui ha assistit acompanyada dels responsables de la Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital i de la Secretaria de Governs Locals i de Relacions amb l’Aran de la Generalitat. Durant la seva intervenció, la consellera Vilagrà ha ressaltat la tasca de la conselleria i Localret en el trànsit “d’una administració informatitzada a una administració digital proactiva; que situï la ciutadania al centre de les decisions oferint-los serveis proactius, des de l’escolta activa, participació i codecisió dels municipis”.

Seguidament, la vicepresidenta de Localret i adjunta a la presidència de la Diputació de Barcelona, Pilar Díaz, ha presentat el projecte del Centre Internacional per a la Innovació de les Polítiques Públiques (CIISP) de l’ens supramunicipal, una iniciativa que pretén ser un referent internacional  en la intersecció entre ciència, tecnologia, empresa i Administració pública per reformular i elaborar serveis accessibles per a tota la ciutadania.

Finalment, abans d’iniciar la fase més formal de l’Assemblea, s’ha donat pas a la presentació del documental Localret, una visió del món local, encarregat pel consorci amb motiu del seu 25è aniversari i la finalitat de repassar els seus orígens i apuntar els seus principals reptes de futur.

A la part de debat i votació, els assistents han aprovat per unanimitat tots els punts inclosos a l’odre del dia, destacant el vessant econòmic, l’informe de gestió anual i l’Agenda dels Municipis de Catalunya. Sobre aquest apartat, el director general de Localret, Andreu Francisco, ha remarcat durant la seva exposició el triple objectiu de l’agenda: ser un instrument facilitador per a la concreció d’estratègies, plans i projectes de transformació digital; servir d’agenda digital tipus, i posar en comú les necessitats i interessos dels ajuntaments.

L’Assemblea General 2022 ha estat acomiadada pel president del consorci, Jaume Oliveras, qui, a la seva intervenció, ha subratllat la importància de seguir treballant des del món local per una digitalització integral i homogeneïtzada dels nostres municipis.