Localret compleix 25 anys

21/07/2022

Localret, el consorci públic que té per missió acompanyar els ajuntaments en la transformació digital dels seus municipis, compleix 25 anys.

Sota la presidència del Molt Honorable Senyor Pere Aragonès, president de la Generalitat, i davant d’unes cent cinquanta, el Consorci Localret ha celebrat l’acte central de commemoració dels seus 25 anys d’existència.
La vetllada ha tingut lloc aquest dimarts 19 de juliol al Parc de la Recerca Biomèdica de Barcelona, coincidint amb la data exacta de l’assemblea constituent del consorci, el 1997. L’acte ha començat amb una breu introducció de la seva presentadora, la periodista Xantal Llavina, i, tot seguit, s’ha procedit a una ponència a càrrec de la comunicadora especialitzada en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Karma Peiró, sobre l’evolució i els reptes de futur dels municipis digitals, un dels reptes més destacats als que s’enfronta actualment el món local.
La celebració dels 25 anys de Localret ha prosseguit amb la projecció d’un avanç de l’audiovisual commemoratiu que està produint el Consorci amb motiu de l’efemèride i que recull tant els orígens de Localret com algunes de les seves principals línies de treball i projectes de futur. Tot seguit, s’ha donat pas a una taula rodona amb Pilar Díaz, alcaldessa d’Esplugues de Llobregat i vicepresidenta de Localret; Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell i expresident de Localret; Andreu Francisco, director general de Localret, i Jordi Valls, expresident de Localret, on s’ha resseguit el paper del Consorci des dels seus inicis i, a la vegada, els seus reptes d’ara en endavant.
Abans de tancar l’acte, el president de Localret, Jaume Oliveras, ha fet ús de la paraula per remarcar “la capacitat de lideratge de Localret i el nostre compromís amb el món local”, i “la determinació de continuar treballant al servei dels nostres pobles i ciutats”. El president del consorci, i alcalde d’El Masnou, també ha tingut un record per als representants electes que ara fa 25 anys van impulsar Localret, com qui fou el seu primer president, l’alcalde de Sabadell, Antoni Farrés.
El Molt Honorable Senyor Pere Aragonès, president de la Generalitat, va cloure l’acte institucional remarcant que Localret va néixer el 1997 amb “una clara visió de futur” i “una inequívoca vocació de servei públic”, i agraint la tasca de Localret, “un referent de com es vertebra i es transforma el país” perquè “feu avançar el país generant oportunitats per a tothom i oportunitats arreu”.

Un referent del món local
Actualment, i després de 25 anys de recorregut, formen part del Consorci Localret més de 860 ajuntaments, les quatre diputacions catalanes, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i més d’una vintena de consells comarcals; amb el suport des de l’inici de la FMC (Federació de Municipis de Catalunya) i l’ACM (Associació Catalana de Municipis).