Localret i Cisco signen un conveni de col·laboració per impulsar una prova pilot d’una solució digital d’atenció ciutadana a distància als ajuntaments

11/07/2022

El president del Consorci Localret, Jaume Oliveras, i el Director General de Cisco Espanya, Andreu Vilamitjana, han signat un conveni de col·laboració entre les dues entitats per desenvolupar una primera prova pilot de conceptualització i ús d’una solució digital per a l’atenció ciutadana a distància.

L’acord permetrà als consistoris que formin part de la prova inicial disposar d’una eina elaborada per la companyia tecnològica que connectarà ciutadania o visitants amb especialistes municipals, independentment de les seves respectives ubicacions físiques. Els elements tecnològics s’instal·laran en equipaments i espais públics amb la finalitat d’informar i atendre en relació a les matèries que cada ajuntament determini prèviament en coordinació amb Cisco i Localret.

De la seva banda, el Consorci Localret s’encarregarà de promoure la implementació de la prova pilot entre els seus ajuntaments associats, de fer un seguiment i de coordinar un grup de treball dels ajuntaments i Cisco per tal d’avaluar els resultats de la solució implementada, determinar-ne les possibles millores i nous casos d’ús.

Durant la signatura del conveni, el Director General de Cisco, Andreu Vilamitjana, ha expressat la seva satisfacció per l’acord en considerar que es tracta d’una entesa que permetrà “donar servei a un nombre d’ajuntaments als quals no hi podríem arribar sense el treball de capil·laritat de Localret”. De la seva banda, el president del Consorci Localret, Jaume Oliveras, ha remarcat la importància de la signatura d’aquest conveni amb una de les principals companyies tecnològiques a nivell mundial amb el que “establim una primera col·laboració al servei de la transformació digital dels ajuntaments, en aquest cas en una àrea tan essencial com és l’atenció ciutadana”.

L’oficialitat de la rúbrica del conveni va tenir lloc recentment a la sala d’actes 1997 del Consorci Localret davant la presència del seu Director General, Andreu Francisco, i de Xavier Massa, Director de Sector Públic de Cisco Espanya, i Francesc Bert, Client Executive de Cisco Barcelona.

Els ajuntaments que vulguin més informació o formar part de la prova pilot poden contactar amb Localret mitjançant el correu electrònic consorci@localret.cat o bé trucant al telèfon 93 486 14 30.