Localret i la FMC col·laboren en l’organització de formació en matèria de ciberseguretat adreçada a les persones del món local

29/07/2022

El Consorci Localret i la Federació de Municipis de Catalunya col·laboren per primera vegada en la programació d’un seguit de tallers i cursos formatius, en aquest cas, en matèria de ciberseguretat, adreçats al personal dels ens locals.

Aquesta col·laboració sorgeix de la voluntat mútua de transferir el màxim de coneixement possible al món local en un àmbit tan sensible com és la ciberseguretat.

Els tallers de ciberseguretat estan orientats a capacitar les persones treballadores i electes dels ens locals en la utilització de les eines de ciberseguretat per garantir la confidencialitat de la informació que utilitzen durant la seva activitat professional.

Així doncs, s’han programat tres edicions d’un taller de dues sessions, que se celebraran els dies 20 i 29 de setembre; 17 i 24 d’octubre, i 18 i 25 de novembre, amb l’objectiu de poder formar a unes 300 persones.

Els cursos que hem programat van dirigits als responsables de seguretat de la informació i de les àrees de tecnologies de la informació i comunicació dels ens locals, i es duran a terme en una aula tutoritzada on es treballaran, mitjançant exercicis, participació en fòrums i activitats avaluades, els protocols a seguir per millorar les pràctiques en ciberseguretat. S’ofereixen dues propostes compatibles, que es poden cursar conjuntament o de manera individual, i que inclouen exemples de ciberatacs recents; enviament de simulacres d’enganys, i recursos i consells per detectar atacs i protegir-se dels virus informàtics.

Del primer curs, Governança de la Seguretat informàtica, Ciberseguretat i Gestió de riscos, es duran a terme dues edicions, la primera els dies 27 de setembre i 4, 7 i 11 d’octubre, i la segona els dies 13, 15, 19 i 21 de desembre.

El segon, centrat en la Ciberseguretat, el Hacking ètic, el pentesting i la Seguretat de Computadors, es desenvoluparà en vuit jornades, entre el 14 i el 24 de novembre.

Per dur a terme aquesta formació, el Consorci Localret i la Federació de Municipis de Catalunya compten amb el suport de l’expert en ciberseguretat Genís Margarit, enginyer de telecomunicacions i de sistemes electrònics per la Universitat Politècnica de Catalunya. Ha estat auditor de ciberseguretat els darrers 15 anys, tasca que compagina amb la docència a la Universitat Pompeu Fabra i com a instructor d’EC-Council.

Aquests cursos formen part de la proposta formativa que el Consorci Localret oferirà a les persones del món local per al curs 2022-2023, en una nova línia de servei per als seus ens associats.