Localret s’incorpora al projecte 5G Barcelona

24/02/2020

Avui dilluns, 24 de febrer, el president de Localret, Jaume Oliveras, i el director de 5G de la Fundació Mobile World Capital Barcelona, Eduard Martin, han formalitzat l’adhesió del consorci al projecte 5G Barcelona.

5G Barcelona és una iniciativa publicoprivada que treballa per transformar Catalunya en un laboratori urbà obert i neutral que permeti validar i adoptar tecnologies i aplicacions 5G en un entorn real. 5G Barcelona és un projecte innovador impulsat per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, Mobile World Capital Barcelona, i2CAT, CTTC, Atos i la UPC.

Així doncs, pren forma l’acord que va prendre el Consell d’Administració del consorci Localret el passat 14 de gener en la que va ser la seva primera sessió formal d’aquest nou mandat després de l’Assemblea General celebrada el 10 d’octubre.

Localret se suma en aquesta iniciativa per tal de representar el món local en aquest projecte, i participar de la seva extensió a tot el país. Amb aquest pas, donem compliment a un dels set compromisos que vam assolir en la trobada amb les ciutats del país el passat 17 de gener, i  ens posicionem amb més força en altres dos que són coliderar des de l’àmbit municipal el posicionament i les actuacions dels municipis catalans davant del desplegament de la tecnologia 5G i “treballar per fer de facilitadors de projectes pilot d’aplicacions de la tecnologia 5G als municipis.

L’acte que estava previst al Mobile World Congress s’ha traslladat al Pier01 de l’associació Barcelona Tech city, impulsora del Tech Spirit Barcelona.