Localret visita l’Incubator 3D dins dels actes de commemoració del seu 25è aniversari

07/06/2022

El Consorci Localret ha visitat aquest dimecres 1 de juny l’Incubator 3D, la incubadora d’empreses d’alta tecnologia per a la impressió 3D, ubicada a la Zona Franca de Barcelona. A l’expedició, organitzada per Localret i oberta a tots els seus associats, hi van participar representants dels ajuntaments de Molins de Rei, Puig-reig i Rajadell, entre d’altres. Durant el recorregut, encapçalat pel president del centre tecnològic Leitat, Jordi Williams Carnes, es van conèixer de primera mà les instal·lacions d’aquest centre d’innovació pioner i referent arreu d’Europa, així com les seves funcionalitats i aplicacions orientades al món local.

Al llarg de gairebé dues hores, els assistents van copsar els fonaments bàsics de la impressió 3D, les diferents tecnologies existents actualment en el seu àmbit i la seva transversalitat, en tractar-se d’una eina que pot abraçar qualsevol sector, tal com atresora el quasi centenar d’empreses que acull ara mateix la incubadora.

La visita s’emmarca en el seguit d’activitats organitzades pel Consorci Localret i obertes als seus associats amb motiu de la commemoració, enguany, del 25è aniversari de la seva fundació. Entre d’altres, també hi ha programada una sortida al supercomputador MareNostrum del Barcelona Supercomputing Center (BSC), el més potent dels que existeixen actualment a tot l’Estat, i una assemblea general extraordinària de caràcter presencial que servirà per celebrar de manera conjunta l’efemèride. L’acte central, però, tindrà lloc el dia 19 de juliol, coincidint amb el 25è aniversari de la data fundacional, amb la presència del Molt Honorable President, Pere Aragonès, a banda d’altres figures institucionals i antics presidents i membres dels òrgans de govern del consorci i que en breu es donarà a conèixer més al detall.

19 de juliol de 1997, assemblea constituent
El Consorci Localret va començar a caminar el 19 de juliol de 1997, data de la seva assemblea constituent, amb l’aleshores alcalde de Sabadell, Antoni Farrés i Sabater, com a primer president. La seva posada en marxa va esdevenir una resposta proactiva del món local davant el ràpid desenvolupament de la societat de la informació i de les noves tecnologies de la comunicació amb la missió d’afavorir l’accés a les noves tecnologies de la informació a tots els municipis de Catalunya en condicions d’igualtat al marge de les seves dimensions i recursos.

Actualment formen part del Consorci Localret més de 850 ajuntaments, les quatre diputacions catalanes, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i una vintena de consells comarcals; amb el suport des de l’inici de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM).