NOTA INFORMATIVA: Consulta Pública sobre la Identificació de les “Zones Blanques NGA” i “Zones Grises NGA” per al proper any

11/05/2021

La Secretaría de Estado de Telecomunicaciones e Infraestructuras Digitales sotmet a consulta pública de totes les parts interessades (operadors, administracions públiques, Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia i altres agents) la relació preliminar de zones blanques i grises NGA.

L’objectiu de la consulta és consolidar la relació de zones blanques NGA i de zones grises NGA, en què, d’acord amb la normativa d’ajuts d’Estat, és possible concedir ajuts públics al llarg del proper any per a la realització de projectes d’extensió de la cobertura de xarxes NGA.

Es defineix com a zona blanca NGA aquella que no disposa de cobertura de xarxes de banda ampla de nova generació, ni hi ha previsions de desplegament de cap operador, en el termini de 3 anys. Així mateix, es defineix com a zona gris NGA aquella en què és present un únic operador de xarxa NGA i és poc probable que es desenvolupi una altra xarxa NGA en els pròxims tres anys.

En els següents enllaços podeu trobar la consulta, així com el mapa interactiu.