Obertes les inscripcions per a dos cursos de ciberseguretat adreçats a entitats locals i la II Trobada Nacional de Delegats de Protecció de Dades

10/10/2022

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i el Centre Criptològic Nacional (CCN), amb el suport de les diputacions de Conca i Còrdova, han organitzat dos cursos de formació en Esquema Nacional de Seguretat (ENS) adreçats als responsables d’informàtica i ciberseguretat d’entitats locals, a banda de tècnics vinculats als sistemes d’informació en general. La primera de les convocatòries és a Còrdova, del 17 al 19 d’octubre de 9.00 h. a 14.00 h.; mentre que el segon és a Conca, del 2 al 4 de novembre, en el mateix horari. En ambdós casos, però, la formació també es pot cursar de manera telemàtica.

El programa, impartit per professionals del CCN, inclou, entre d’altres matèries, una introducció a l’ENS, prevenció de ciberatacs a entitats locals, plans d’adequació i implementació de mesures de seguretat, entre més.

 

Trobada de delegats de protecció de dades

D’altra banda, l’Ajuntament de València, amb el suport de la FEMP, l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades i les seves homòlogues basca, andalusa i estatal, ha organitzat la II Trobada Nacional de Delegats de Protecció de Dades de l’àmbit de l’administració local, que tindrà lloc el 4 de novembre al complex cultural La Petxina (passeig de la Petxina, 42), de les 9.00 h. a les 18.30 h.

Al llarg de la jornada, es desenvoluparan diverses ponències i taules rodones que versaran sobre qüestions relacionades als sistemes de videovigilància i policia local; models d’autoavaluació; l’ús d’aplicacions de missatgeria i xarxes socials com WhatsApp, Facebook i Instagram, i l’atenció a la vulnerabilitat, serveis socials i col·laboració del tercer sector, entre d’altres.

Entre els participants, hi figuren experts i professionals universitaris i del sector privat, a banda de responsables de protecció de dades d’ajuntaments i altres administracions, com Ascen Moro, de l’Ajuntament de Sant Feliu del Llobregat; Lluís Sanz, de l’Ajuntament de Barcelona, i Santi Farré, cap de l’assessoria jurídica de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades.

Al següent enllaç es pot consultar el programa i completar la inscripció.