Salutació

Pilar Díaz Romero

Com a presidenta de Localret us vull donar la benvinguda a la nostra pàgina web, un dels punts de trobada dels que s’ha dotat el Consorci en el seu camí cap a la plena transformació digital del nostre món local. Una eina que esdevé porta d’entrada cap a una plataforma de serveis i iniciatives pensades per acompanyar els nostres municipis en el seu avenç tecnològic i digital.

Localret va néixer el 1997 com a resposta del món local a la introducció del que es va conèixer aleshores com el cable i les noves tecnologies de la informació i la comunicació. Després d’una primera etapa de consolidació i expansió, el Consorci ha redoblat esforços a l’hora d’aportar més valor públic en la prestació de serveis i en la seva recuperació del lideratge del discurs amb l’actualització de la seva missió: Acompanyar els ajuntaments en la transformació digital dels seus pobles i ciutats.

Som en una nova etapa en la que hem d’establir les bases per a una governança multilateral de la transformació digital de les nostres administracions davant d’un futur que només pot ser comú, compartit i digital. No deixar cap Ajuntament enrere en termes de digitalització significa, alhora, que tota la ciutadania progressarà a una mateixa velocitat. Per aquest motiu, cal continuar treballant plegats i de manera intensa per reduir la bretxa digital en paral·lel a la digitalització de les nostres institucions.

Encarem aquest mandat amb la il·lusió de qui sap que els reptes que tenim per endavant són molts i complexos, però amb la voluntat d’impulsar la seva solució de manera conjunta amb tot el món local per continuar fent avançar els nostres pobles i ciutats per tal que esdevinguin municipis plenament digitals.