fondo imagen

Webinar: Eines digitals per a la democràcia participativa 15 d'octubre de 2020

Aquest webinar és el quart de la sèrie que La Salle – URL i Localret van començar a programar el passat mes de maig per tal d’aportar coneixement sobre la transformació digital i tendències als responsables polítics i tècnics del món local.

Descripció

A l’era digital, del capitalisme de vigilància i en ple conflicte global pel control de les dades, qüestions tan fonamentals com les llicències del programari, els usos de les dades personals recollides a les plataformes digitals o, la pròpia governança de les infraestructures digitals, han esdevingut una de les principals preocupacions dels governs de diferents escales, començant pels governs de les ciutats, al ser totes aquestes qüestions fonamentals pel desplegament de la pròpia democràcia a l’era digital. Davant d’aquests reptes, cal invertir des de les administracions públiques en solucions tecnològiques lliures que fan un ús ètic de les dades de manera garantista i que busquen fórmules per a una governança democràtica, Decidim obre camí com a projecte de programari lliure i com a plataforma de participació, de manera pionera, entomant molts d’aquests reptes.

Apertura de la sessió

  • Andreu Francisco, Director General del Consorci Localret i
  • Josep M. Piqué, Director Empresa i Innovació La Salle i President La Salle Technova

Ponents

Maria Garcia Brugada

Llicenciada en Sociologia i Postgrau en Govern Local per la Universitat de Barcelona. Màster en Participació Ciutadana i Desenvolupament Sostenible per la Universitat Autònoma de Barcelona. Amb més de 15 anys d’experiència al sector públic en diferents càrrecs de responsabilitat i participant com a docent en diferents cursos de formació. Docent del Postgrau d’Administració Electrònica i Govern Obert de la Universitat de Girona.

Actualment és la Cap del Servei d’Agenda 2030 i Participació de la Diputació de Barcelona treballant en l’acompliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), el foment de la participació ciutadana i en l’anàlisi del paper de la ciutadania com a motor de canvi de les polítiques públiques.

Sílvia Luque

Llicenciada en Sociologia i Màster en Polítiques Públiques i Socials.

El 2001 va entrar a formar part de l’Institut d’Anàlisi Social i Polítiques Públiques de la Fundació Ferrer i Guàrdia, com a investigadora, fins que a 2005 passà a ser coordinadora de l’ens. El 2015 va assumir la direcció de la Fundació. Ha estat autora i ha dirigit investigacions i formacions en l’àmbit de la participació, les polítiques de joventut i l’educació, entre altres i ha dissenyat i desenvolupat processos participatius en aquests mateixos àmbits sectorials. Experta en l’anàlisi, disseny i avaluació de polítiques públiques tant per a Administracions Públiques com a entitats.

Arnau Monterde

Arnau Monterde és el Director ‘Innovació Democràtica a l’Ajuntament de Barcelona dins de l’Àrea de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat. És un dels co fundadors i actual coordinador del projecte Decidim. També ha impulsat el Laboratori d’Innovació Democràtica de Barcelona. Va ser coordinador del projecte tecnopolitica.net al Internet Interdisciplinary Institute (IN3-UOC). Estudia les formes emergents de participació política i democràcia en la societat xarxa. És Doctor en Societat de la Informació i el Coneixement per la Universitat Oberta de Catalunya.

Marina Casals Tres

És Sots Directora de Participació Ciutadana i Acció als Barris de l’Ajuntament de Sant Cugat. Coordina els projectes als barris a través de la implicació i el paper actiu de la ciutadania.​ És doctora arquitecte especialitzada en habitabilitat urbana sostenible. La seva experiència professional sempre ha incorporat el treball col·laboratiu amb els agents socials del territori i els reptes de la Sostenibilitat.​